Mi az a Formdrill ….?

Az eljárás, amely súrlódást alkalmaz

A hőfúrás olyan eljárás, amely súrlódást alkalmaz, fémcsövek és lapos készletek előállítására. A különleges hőfúró eszköz bitjének kombinált forgási és lefelé irányuló ereje súrlódási hőt termel. A hőmérséklet elérheti a 900 C-ot a szerszámhoz, és 700 C-ot a munkadarabhoz. Az anyag “szuper-műanyag” állapotgá alakul át, amely lehetővé teszi a szerszámnak az anyag kiszorítását és egy persely kialakítását. A persely magassága nagyjából 3-4-szerese az eredeti fémvastagságnak.

Sokoldalú alkalmazhatóság

Ezek a hüvelyek ideálisak a menetes alkalmazásokhoz, mivel a szálak száma és erőssége jelentősen megnő. Kiváló alternatíva a hegesztett anyákhoz vagy menetes betétekhez. A perselyek is használhatóak a hegesztett, forrasztott vagy keményforrasztott csatlakozásokhoz, valamint teherhordó felületekhez.

Használható a legtöbb vas- és színesfémbem

A termikus fúrórendszer a legtöbb vas- és színesfémekben használható, beleértve az enyhe acélt, rozsdamentes acélt, rézöt, rézöt és alumíniumot, legfeljebb 12 mm anyagvastagsággal. Általában minden alakítható anyag hővel fúrt. A normál fúrók bármilyen méretben akár 25,4 mm-esek is rendelkezésre állnak. átmérő. Nagyobb fúróméretek kérésre rendelkezésre állnak.

Nincs szükség különleges felszerelésre

Nincs szükség különleges felszerelésre. Egy szabványos fúróprés, marógép vagy CNC megmunkáló központ alkalmas. A termikus fúrás ideális az automatizáláshoz is, mivel ez egy chip nélküli folyamat, pontos lyukakat és hosszú élettartamot biztosít.